دپارتمان کنترل دارو و غذا
تاریخچه مختصر
با توجه به اهمیت کنترل کیفیت محصولات دارویی و غذایی، در سال 1379، دپارتمان هیدرولوژی غذایی و پزشکی در دانشکده داروسازی تأسیس شد و از همان ابتدا بهطور مستقل فعالیت خود را آغاز کرد. لازم به توضیح است که مسئولیت و هدف اصلی این دپارتمان از طراحی و توسعه داروها آغاز میشود و تا تولید و تأمین در بازار دارویی ادامه مییابد تا اطمینان حاصل شود که هر محصول از نظر ثبات و برآورده کردن الزامات و کیفیت مناسب، در سطح مطلوبی قرار دارد. در اوایل سال 1389، نام این دپارتمان به کنترل دارو و غذا تغییر یافت.
مأموریت
مأموریت این دپارتمان، آموزش نیروی انسانی آگاه، ماهر و توانمند است که نسبت به نیازهای بهداشتی افراد و جامعه در زمینه کنترل محصولات دارویی و غذایی حساس باشد.
اهداف کلی دپارتمان
فعالیتهای اصلی دپارتمان کنترل دارو و غذا در دانشکده داروسازی دانشگاه جندی شاپور اهواز به شرح زیر است:
- آموزشی
آموزش نظری و عملی در زمینه کنترل میکروبی و فیزیکوشیمیایی محصولات دارویی بهعنوان یکی از دروس تخصصی دانشجویان داروسازی (PharmD و Ph.D.).
آموزش نظری و عملی در زمینه کنترل میکروبی و فیزیکوشیمیایی محصولات غذایی و نوشیدنی بهعنوان یکی از دروس تخصصی دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی در کنترل غذا و دانشجویان دکترای حرفهای داروسازی.
آموزش کادر علمی کارآمد در قالب دورههای دکتری حرفهای در داروسازی بهمنظور پذیرش مسئولیتهای محولشده در زمینه نظارت و کنترل محصولات دارویی، غذایی و آرایشی.
آموزش کادر علمی متخصص در زمینه کنترل دارو، غذا و محصولات آرایشی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری.
اجرای برنامههای آموزشی کوتاهمدت بهمنظور ارتقاء سطح تخصص کارشناسان غذا و دارو در صنایع مرتبط.
همکاری در ارتقاء دانش داروسازان شاغل از طریق برنامههای بازآموزی.
درسهای نظری و عملی ارائهشده توسط دپارتمان.
- پژوهشی
پژوهش در زمینههای مختلف کنترل میکروبی و فیزیکوشیمیایی محصولات غذایی و دارویی.
مطالعات کاربردی و گسترش مرزهای دانش در زمینه روشهای تحلیل دارو، غذا و محصولات آرایشی.
انتشار مقالات تحقیقاتی در مجلات علمی معتبر داخلی و خارجی.
- سایر
ارائه خدمات تخصصی در زمینه تحلیل و کنترل به مشتریان صنعت و بخش سلامت.
همکاری با دپارتمانهای مختلف دانشکده و مراکز تحقیقاتی مختلف دانشگاه.
ارائه مشاوره علمی به کارخانهها در زمینههای مرتبط با کنترل دارو و غذا.
حوزههای تحقیقاتی دپارتمان کنترل دارو و غذا
- ارزیابی و بررسی خواص آنتیمیکروبی گیاهان، قارچها، موجودات دریایی و متابولیتهای ثانویه
- ارزیابی و بررسی مقاومت آنتیمیکروبی میکروارگانیسمهای مختلف
- ارزیابی آلودگیهای میکروبی در محصولات دارویی و غذایی
- کنترل ثبات مواد اولیه و فرمولاسیونهای دارویی جدید یا بهینهسازیشده
- فرمولهسازی و ارزیابی پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و پستبیوتیکها
- اندازهگیری عناصر و آلودگیها (مانند سموم، باقیماندههای سموم کشاورزی و ...) در آب شرب و رودخانهها
- اندازهگیری افزودنیها و آلودگیها در غذا
- اندازهگیری مواد مغذی و ترکیبات معدنی با استفاده از روشهای جدید (مانند الکتروشیمیایی و …)
- توسعه و راهاندازی روشهای جدید تحلیل برای کنترل کیفیت مواد مغذی و محصولات دارویی
- تعاملات دارو و غذا
- تولید و ارزیابی محصولات آرایشی و بهداشتی
- کشف و گزارش تقلبهای دارویی و آرایشی
- کنترل فیزیکوشیمیایی و میکروبی محصولات آرایشی
کارشناسان گروه
دکتر احمدرضا برزن دکترای حرفهای داروسازی
خانم نوشین اصلانی کارشناسی علوم، کارشناسی ارشد خاکشناسی
خانم مرضیه منصورزاده کارشناسی علوم و صنایع غذایی
خانم سیمین فقهی کارشناس تغذیه، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی، دانشجوی دکترای بهداشت مواد غذایی
انتخاب حالت کور رنگی
سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطیتغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: